Thirza Blok

Thirza Blok

Ik ben fysiotherapeut sinds 2002 en door affiniteit met sport en werkgebied binnen sport ben ik sinds 2006 gespecialiseerd in sportfysiotherapie. 

Van 2002 tot 2007 werkte ik in een particuliere fysiotherapiepraktijk en begeleidde ik verschillende sportteams, waaronder het dames basketbalteam van Probuild Lions en het C2 voetbalteam van Ajax. Sinds 2007 ben ik werkzaam bij Amstelland Fysiotherapie.

Ik ben gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van sportblessures. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in nek-, schouder-, elleboog, spierspanningshoofdpijn en Dry Needling. Hierbij werk ik veel samen met neurologen en orthopeden uit Ziekenhuis Amstelland.

Samen met mijn collega Michelle Bouten werk ik met de 4xT-methode. De 4xT-methode is gebaseerd op vernieuwde wetenschappelijke inzichten. De diagnostiek en behandeling volgens de 4xT-methode bestaat uit: Testen, Tapen, Triggeren en Trainen. Het resultaat is een snellere en effectievere behandeling. In het 4xT-algoritme worden myofasciale, manuele, test- en tapetechnieken gecombineerd zodat de juiste voorwaarde ontstaat om te trainen. Bij deze behandeling heeft 99 procent van de patiënten direct minder pijn en kunnen zij beter bewegen.

Het menselijke aspect, de bijdrage aan lichamelijk herstel en de vaktechnische verdieping zijn de ingrediënten waardoor ik voor het vak fysiotherapie gekozen heb en ik beoefen het dan ook met veel plezier.